za 11 Dec

Lichter dan ik

Esther Scheldwacht, Kees Hulst e.a.
Van de makers van 'De tolk van Java'
Twee jaar geleden waren de reacties van zowel pers als bezoekers op de voorstelling 'De tolk van Java' overweldigend. Dezelfde makers brengen opnieuw een voorstelling waarin de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal staat,
'Lichter dan ik', geschreven door Dido Michielsen, is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als zij vervolgens als njai, oftewel huishoudster en minnares van een Hollander, een dochter op de wereld zet, blijkt de vader hun relatie noch de dochter te willen erkennen. Noodgedwongen geeft zij haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en daardoor ook lichtere huidskleur de kans heeft meer status te verwerven. Deze onvrijwillige, ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen.

'Lichter dan ik' biedt vanuit het perspectief van de vrouw een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen hebben gestreden tijdens de koloniale overheersing.

Roman: Dido Michielsen
Bewerking: Esther Scheldwacht
Regie: Olivier Diepenhorst
Met: Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Denise Aznam, Thomas Cammaert en Tara Hetharia

Theater De Hofnar gaat voor deze voorstelling uit van een normale zaalcapaciteit. Als onverhoopt de coronamaatregelen aangescherpt worden en de zaalcapaciteit weer beperkt wordt, dan hebben de eerst gereserveerden voorrang.
De huidige coronamaatregelen en de verplichte coronacheck gelden in ieder geval tot 1 november. We weten nog niet wat de regelgeving daarna gaat zijn en wachten de nieuwe persconferentie af.

 
Genre:
Toneel
Datum:
Zaterdag
11 Dec
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 24,50
Genre:
Toneel
Datum:
Zaterdag
11 Dec
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 24,50

Anderen bekeken ook

Släpstick
Släpstick
The Roaring Twenties (try out)
vr 14-01-2022
Pieter Derks
Pieter Derks
Uit het niets
di 29-03-2022
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr tussen 13.00 – 17.00 uur

Rabobank Theatercafé
Elke werkdag vanaf 08.30 uur
In de weekenden één uur voorafgaand aan een activiteit.

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten.