za 12 Feb

Camille Claudel

Theater Op 't Voortje
Voorstelling met een maatschappelijk karakterhttps://getaticket.nl/HOFNAR/images/image_fr401.jpg
Stichting Theater op het Voortje maakt voorstellingen met een maatschappelijk karakter waarbij de mens centraal staat. De afgelopen vier jaar maakten zij voorstellingen op de vaste buitenlocatie. Nu zetten ze hun eerste stappen in het theater met de voorstelling 'Camille Claudel'.

Over de voorstelling
Het het leven van Camille Claudel en dat van degenen om haar heen, haar moeder, de schrijver/diplomaat Paul Claudel en haar minnaar Rodin, worden vanuit verschillende perspectieven bekeken. Niet op de stoel van de historicus, maar oprecht en naar hun inzicht. Waarom? Omdat zij een fantastische beeldhouwster was, omdat zijn leefde voor de kunst, omdat zij tot verbeelding spreekt, omdat haar een groot onrecht is aangedaan. Omdat we Camille Claudel met deze voorstelling opnieuw podium willen geven en haar willen eren.

Over Camille Claudel
De Franse beeldhouwster Camille Claudel leefde een bijzonder bewogen leven in een wereld die snel veranderde (1864-1943). Ze was een zeer getalenteerde beeldhouwster in een wereld die gedomineerd werd door mannen. Vrouwen in de kunst deden er niet toe en werden steevast genegeerd. Camille Claudel wist met haar beelden emoties over te brengen en de harten van de mensen te raken. Toen haar vader stierf werd Camille binnen een week gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling. Dan wacht zij, op bezoek op brieven, op antwoord. Camille verbleef 30 jaar in een inrichting, opgesloten tot zij in 1943 stierf.

Tekst: Corinne Heyrman
Muziek: Arjan Kooijmans
Concept en Regie: Anneke Schröder
Spel: Gerard van Beers, Toine van de Kerkhof, Wim Hoddenbagh, Yvon Leenders, Xandra de Vocht-Hoppenbrouwers
Productie: Arjan Swinkels, Astrid Willems

Tips:
  • De kaarten voor deze voorstelling zijn ongeplaceerd. Je kunt bij aanvang een zitplaats in de theaterzaal uitkiezen; 
  • Je kunt maximaal 4 kaarten bestellen.
  • De huidige coronamaatregelen en de verplichte coronacheck gelden in ieder geval tot 18 december. We weten nog niet wat de regelgeving daarna gaat zijn en wachten de nieuwe persconferentie af. Veilig naar het theater: bekijk hier de huidige maatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek.
Genre:
Toneel
Datum:
Zaterdag
12 Feb
Aanvang:
20:15 uur
Eindtijd:
21:30 uur
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 16,-
Genre:
Toneel
Datum:
Zaterdag
12 Feb
Aanvang:
20:15 uur
Eindtijd:
21:30 uur
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 16,-

Anderen bekeken ook

Huub Stapel
Huub Stapel
Het Huwelijk (reprise)
za 19-02-2022
Tributefest Valkenswaard
Tributefest Valkenswaard
Indoor Edition
zo 17-04-2022
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr tussen 13.00 – 17.00 uur.

Vanaf 10 jan alleen telefonisch bereikbaar

Rabobank Theatercafé
Op dit moment gesloten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten.