za 14 Mei

Cinque Voci

Monteverdi en het einde van de Renaissance
https://getaticket.nl/HOFNAR/images/image_fr401.jpgNoord Italië, zo rond 1600, de late Renaissance. De tijd dat Claudio Monteverdi , misschien wel de grootste componist aller tijden, leefde en werkte. Een periode van grote rijkdom voor de bestuurders van stadstaten, hertog- en vorstendommen. Zij leefden in luxe en wedijverden op het gebied van de kunsten. Ook een periode van nieuwe ideeën, veranderingen, onrust en tegenstellingen. Monteverdi schreef zijn muziek waaronder zijn madrigalen. Deze vijfstemmige a-capella gezongen liederen veranderden mee met de snel veranderende tijdgeest.

Cinque Voci zingt een selectie uit zijn eerste zes madrigalenbundels en maken een reis door deze roerige tijden waarbij je kennis maakt met markante personen en bijzondere gebeurtenissen in het leven van Monteverdi. Je wordt door de verteller/presentator meegenomen door de tijd van rond 1600; de overgang van de Renaissance naar de Barok. De rode draad van het verhaal is een selectie van a capella gezongen madrigalen van Monteverdi uit zijn eerste 6 madrigalenbundels. Hieraan worden steden, gebouwen, dichters, schilders, hertogen, koningen, de kerk en historische gebeurtenissen gekoppeld ondersteund door projecties.

Cinque Voci
Geïnspireerd door de madrigalen van Claudio Monteverdi richtte John Groenen uit Valkenswaard in 2019 madrigalen kwintet ‘Cinque Voci’ op. Dit gezelschap richt zich specifiek op de madrigalen van Claudio Monteverdi ; deze worden  a-capella gezongen.

Cinque Voci bestaat uit:
  • Cindy Dijkhoff - sopraan 1
  • Alice Stokkink - sopraan 2
  • David Weertman - Alt
  • Alphons Stetter - Tenor
  • John Groenen - Bas

Het kwintet wordt muzikaal gecoached door tenor en zangpedagoog Paul van den Bemt.

Theater De Hofnar gaat voor deze voorstelling uit van een normale zaalcapaciteit. Als onverhoopt de coronamaatregelen aangescherpt worden en de zaalcapaciteit weer beperkt wordt, dan hebben de eerst gereserveerden voorrang.

Mede mogelijk gemaakt door de sponsors van Theater De Hofnar.
 
Genre:
Muziek
Datum:
Zaterdag
14 Mei
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 12,50
Genre:
Muziek
Datum:
Zaterdag
14 Mei
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 12,50

Anderen bekeken ook

Jacques van Gerven
Jacques van Gerven
ZotteKot - eigen streek
vr 22-04-2022 - za 23-04-2022
Centrum voor Muziek en Dans
Centrum voor Muziek en Dans
Slotuitvoering - eigen streek
za 02-07-2022
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr tussen 13.00 – 17.00 uur.

Vanaf 10 jan alleen telefonisch bereikbaar

Rabobank Theatercafé
Op dit moment gesloten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten.