zo 12 Feb

Ben van den Dungen Quartet

Tribute to John Coltrane - Yes Jazz
Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Zij brengen in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als 'classics' bestempeld repertoire. Sinds zijn start van zijn carrière heeft hij zo'n 6.000 concerten in 70 verschillende landen verzorgd. Ben speelt mee op meer dan 80 cd's.

Van zijn kwartet kwam in 2013 het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen kort daarna. Daarover schreef de Nederlandse pers: "Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt".

Bezetting
  • Ben van den Dungen: sax
  • Miguel Rodriguez: piano
  • Marius Beets: bas
  • Gijs Dijkhuizen: drums
Dit optreden vindt plaats in het Rabobank Theatercafé.

Voorprogramma (start 14.30 uur) - Klarinetkwartet Fiato
Het ensemble bestaat uit drie klarinetten en een basklarinet: Harmen Klomp, Miranda Dijkstra, Marcel Verbruggen, Reninka de Wilt. Deze vier professionele klarinettisten studeerden af aan het conservatorium. Het is een genot voor het oor om deze kunstenaars bezig te horen op hun instrumenten. Fiato wil met zijn toegankelijk repertoire een zo groot mogelijke groep mensen laten genieten van goed in het gehoor liggende klarinetmuziek.

Theater De Hofnar gaat voor deze voorstelling uit van een normale zaalcapaciteit. Als onverhoopt de coronamaatregelen aangescherpt worden en de zaalcapaciteit weer beperkt wordt, dan hebben de eerst gereserveerden voorrang.

Read in English
Genre:
Muziek
Datum:
Zondag
12 Feb
Aanvang:
15:30 uur
Prijs:
€ 10,50
Genre:
Muziek
Datum:
Zondag
12 Feb
Aanvang:
15:30 uur
Prijs:
€ 10,50

Anderen bekeken ook

Slagwerkgroep UNA
Slagwerkgroep UNA
Percussion In Concert: The Battle - eigen streek
vr 02-06-2023 - za 03-06-2023
Centrum voor Muziek en Dans
Centrum voor Muziek en Dans
Slotuitvoering - eigen streek
za 24-06-2023
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma/di/do: van 13.00 – 17.00 uur en één uur voorafgaand aan een voorstelling of film
Wo/vr/za/zo: één uur voorafgaand aan een voorstelling of film

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr: vanaf 09.00 uur
Za/zo: één uur voorafgaand aan een voorstelling of film

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten.

No Dutch Required

A number of shows in our program have been labeled ‘No Dutch Required’. These shows can be easily understood by those who don’t speak Dutch. No words are needed to understand the international language of music and dance!

Please note that most artists are Dutch. They might share anecdotes or stories during these shows in their own language. However, we are convinced this will not affect the overall enjoyment of these shows. We are happy to welcome you to our ‘No Dutch Required’ shows!

Meer info

't Hofgezelschap

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info