vr 14 Apr

Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

Overvloed
Cabaretier Patrick Nederkoorn en fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.
Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering. In Theater Bellevue is na elke voorstelling een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit? Die podcasts zijn hier terug te luisteren.

De pers over 'Overvloed'
"Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo" - Theaterkrant

Sjoerd Groeskamp is als wetenschapper verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering.

Cabaretier Patrick Nederkoorn is lid van het cabaretteam van radioprogramma Spijkers met Koppen, politiek columnist bij Met het Oog op Morgen, winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs en maakte inmiddels vijf cabaretprogramma’s, waarin persoonlijke verhalen met de actualiteit verbonden worden.

Theater De Hofnar gaat voor deze voorstelling uit van een normale zaalcapaciteit. Als onverhoopt de coronamaatregelen aangescherpt worden en de zaalcapaciteit weer beperkt wordt, dan hebben de eerst gereserveerden voorrang.
 
Genre:
Cabaret
Datum:
vrijdag
14 Apr
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 18,50
Genre:
Cabaret
Datum:
vrijdag
14 Apr
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 18,50

Anderen bekeken ook

Pieter Verelst
Pieter Verelst
Ten Aarzel
za 21-01-2023
René van Meurs
René van Meurs
2636
wo 12-04-2023
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend
Kerstvakantie (24 dec – 8 jan): alleen geopend één uur voorafgaand aan een voorstelling of film.

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten.

Borrelplanken

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden kun je genieten van heerlijke Kaaz borrelplank voor 2 personen.

Meer info

't Hofgezelschap

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info