Nieuws

Project samenwerkende podia onderdeel van regio deal Brainport Eindhoven

Regio deal Brainport Eindhoven wil dat iedereen zich thuis voelt in deze regio en dat talent voor deze regio behouden blijft. Middels 26 projecten pakken zij deze uitdaging aan. Eén van deze projecten is het project van de samenwerkende podia, waar Theater De Hofnar deel van uit maakt.

Theater de Hofnar is een nog nauwere samenwerking aangegaan met de 6 regionale podia in de Brainport Regio, om te komen tot een subsidie uit het Brainportfonds (Regio deal). Dit is gelukt en vanaf 2020 zijn budgetten beschikbaar om onze theaters inclusiever te maken.

Gezamenlijk proberen we de afstand tot het theater te verkleinen en toegankelijker te maken voor veel meer groepen uit de samenleving. Met deze samenwerkende podia zijn we een marketingactie gestart (Ontdektheaters.nl) en hebben we fors geïnvesteerd in de streaming faciliteiten. De streaming faciliteiten moeten het mogelijk gaan maken om veel voorstellingen ‘Uit Eigen Streek’ te kunnen uitzenden naar bejaarden- en verpleeghuizen en naar mensen thuis die niet meer naar ons theater kunnen komen. De samenwerkende podia zijn De Kattendans uit Bergeijk, De Schalm uit Veldhoven, de Cacaofabriek en Het Speelhuis uit Helmond, Het Parktheater uit Eindhoven en natuurlijk De Hofnar uit Valkenswaard. Zij gaan ook samenwerken op het gebied van programmering, educatie en gezamenlijke projecten.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.