Nieuws

Educatief theaterdoeboek voor basisscholen

Wonka Podia brengen gezamenlijk educatief theaterdoeboek uit voor basisschoolleerlingen in de Brainportregio

Om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met cultuur en educatie, brengen de Wonka Podia – een intensief samenwerkingsverband tussen zes podia in de Brainportregio – deze maand gezamenlijk de eerste editie van het Wonka Doeboek uit. Dit educatieve doeboek zit bomvol theater- en cultuureducatieopdrachten en is in samenwerking met lokale cultuurpartners ontwikkeld voor alle basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8).

Ontwikkeling
Een doeboek waarmee alle kinderen uit de regio op speelse wijze aan de slag kunnen met educatieve theater- en cultuuropdrachten. Dat was de droom en die is nu werkelijkheid geworden. Wonka Podia hebben als missie om theater en cultuur zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Daarbij is bewezen, dat kunst en cultuur een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Creatief denken brengt je op nieuwe ideeën, het creëert nieuwe oplossingen en leert je om zelf doelen te stellen. Met dit doeboek hopen de podia op laagdrempelige wijze hun steentje bij te dragen aan deze culturele en creatieve ontwikkeling van kinderen.

30.000 cultuurcadeaus via basisscholen
Het Wonka Doeboek is een kleurrijk A4-boek van circa 30 pagina’s bomvol theaterdoedingen en wordt cadeau gedaan aan 30.000 kinderen van basisscholen in de vijf Wonka gemeentes: Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Bergeijk. In samenwerking met de cultuurcoaches en intermediairs van deze gemeentes en met medewerking van theatermedewerkers krijgt elke basisschool een aantal exemplaren uitgereikt. Elke gemeente heeft bovendien een iets andere versie, met steeds een aantal specifieke pagina’s van de desbetreffende lokale cultuurpartners.

Educatieprojecten
Naast dit doeboek organiseert Wonka Podia nog andere theaterprojecten voor kinderen. Zo vinden komende herfstvakantie de Wonka jeugdtheaterdagen plaats om op inspirerende en laagdrempelige manier kennis te maken met theater. Daarnaast is er een groots project in samenwerking met theatergezelschap Wildpark in het voorjaar van 2023. Dan zullen zo’n 10.000 basisschoolkinderen (groep 5 en 6) op hun eigen schoolplein de prachtige, fantasierijke buitenvoorstelling ‘de Monteur en het Meisje’ kunnen zien.

Wonka podia
Wonka Podia is een samenwerking van zes podia in de Brainportregio (red. De Schalm, De Hofnar, De Kattendans, De Cacaofabriek, Het Speelhuis en Het Parktheater) waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld op het gebied van onder meer techniek, marketing en programmering. Wonka Podia streeft ernaar om podia toegankelijker te maken voor iedereen die dat wil. Thema’s als inclusiviteit, internationalisering en educatie staan dan ook centraal. 
Wonka Podia is één van de 26 Regio Deals Brainport Eindhoven. Regio Deal investeert samen met de regio in het bevorderen van de brede welvaart: leefbaarheid, vestigingsklimaat en economische kracht.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.