Programma

Maurice Hermans - vri 22-09-2017 | 20.15 uur

TOON, Liedjesman
Geweest
Toon Hermans was geen cabaretier. Hij noemde zichzelf clown, carnavalist, kleinkunstenaar en liedjesman. Meer feestneus dan wijsneus. Fratsenmaker.
Toon wilde niets liever dan de mensen tussen acht en elf uur hun problemen en zorgen doen vergeten. Hij speelde voor hen de zon. Misschien wel het moeilijkste engagement dat er is. Want de ware clown is altijd mild, hij wil geen pijn doen, omdat hij weet, héél diep in zijn hart, dat er al zoveel pijn is in de wereld.
De schaterlach van de clown en zijn publiek spraken hem meer aan dan lachen om cynische en sarcastische grappenmakers die welbewust grappen maakten om te choqueren.
 
Zoon Maurice Hermans, Patricia van Haastrecht (musicalster), Sanne Verboom (filmster) en Marco de Kramer (musicalster) begeleid door een vijf mans orkest o.l.v. Harrie Herfst  volgen Toon vanavond in de tijdlijn van zijn gedachten.
Ook de alom bekend en geliefd geworden toneelmeester van Toon, Johnny van Elk, levert, net als toen, zijn bijdrage aan deze heerlijke voorstelling.
 
Een avond met blije herinneringen, anekdotes, en veel lieve bekende en onbekende Toonliedjes. Een avond om nooit te vergeten…
Toon leeft…hij is niet dood!

www.toonliedjesman.nl
Marco Sanders - 25-09-17

Een bijzondere avond… Ik had zowel mijn ouders (81 en 84 en hun hele leven Toon-liefhebbers) als mijn oudste zoon (15 en eveneens besmet met het Toon-virus) meegenomen naar De Hofnar, voor een avondje herkenning en nostalgisch genieten. Dat is zonder meer gelukt, dankzij de respectvol uitgevoerde liedjes en korte vertellingen over Toons leven. Met ‘respectvol’ bedoel ik dat de jonge, talentvolle musici en vocale artiesten die deze avond verzorgden, samen met Toons zoon Maurice en de inmiddels 81-jarige toneelmeester Johnny van Elk, heel duidelijk doordrongen waren van het belang van Toon Hermans voor de Nederlandse cultuur in het algemeen en de kleinkunst in het bijzonder. Dit was geen uitvoeren van een kunstje; dit was kunst met een kleine k, zoals Toon het zelf noemde, maar dan op een enthousiaste manier en met veel liefde voor het vak gebracht. Was het perfect? Nee, er waren heus wel wat schoonheidsfoutjes te bespeuren, maar maakt dat deze kunstvorm niet juist meer benaderbaar en sympathiek? Bovendien denk ik dat Toon zich bij een dergelijk gezelschap veel meer had thuisgevoeld dan bij een groep die probeert zijn liedjes op een muzikaal perfecte, maar emotieloze manier te imiteren. Op het gevaar af dat ik anderen onterecht tekortdoe wil ik 2 mensen noemen die er net wat bovenuit staken: Marco de Kramer en Patricia van Haastrecht. Zij waren de belichaming van het enthousiasme dat zo aanstekelijk werkte bij mij en vele anderen in de helaas niet geheel gevulde zaal. Tot slot: aan het begin van de voorstelling sprak Maurice de hoop uit dat de mensen na afloop met een glimlach op hun gezicht de zaal zouden verlaten. Wat mij betreft is dat zonder meer gelukt!

H.vanGurp - 25-09-17

Was een geweldige avond zeer sfeervol met leuke vondsten mooie vernieuwingen op de liedjes van Toon. Mooi in elkaar gezet. Leuk gebracht.

Frans Cuijpers - 25-09-17

Het was een TOP-avond. Kitty en ik hebben genoten van de liedjes van Toon, het kleurrijke geheel, de heerlijke capuccino en last but not least van het weerzien van Johny van Elk

Manon - 25-09-17

Het was een heerlijke voorstelling met prachtig vertolkte liedjes die voor een lach en een traan zorgden.

Wilbert Verkuijlen - 25-09-17

Fijne voorstelling. Relax en gezellig.

L. van der GEER - 25-09-17

Een heel mooie avond. We hebben er van genoten

U kunt hier uw reactie op deze voorstelling plaatsen
* verplichte velden
'T Hofgezelschap
Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!
Diner ‘op de planken’
Vanavond kunt u voor € 14,50 p.p. genieten van een Diner ‘Op De Planken’. Reserveer uw hoofdgerecht bij uw kaartjes voor deze voorstelling, op de avond zelf kunt u uw diner uitbreiden met een voor- en/of nagerecht.