woe
21 Aug

Afslag Eindhoven

Stallerhof - Locatietheater
https://getaticket.nl/HOFNAR/images/image_fr401.jpgLocatietheater: Afslag Eindhoven brengt 'Stallerhof'
Waar:               bij de Genneperparken in Eindhoven
Wanneer:        21 t/m 25 augustus, 28 t/m 31 augustus en
                          4 t/m 7 september
Kaartverkoop: via het Parktheater: www.parktheater.nl


Over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie
Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Niet de waan van de dag, maar de wereld van de natuurwetten regeert. Het ultieme doel is niet het individueel geluk, de bewoners zijn slechts een schakel in de tijd. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel.
De tragiek is dat zijn achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid. Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen.
Met live-muziek van Woody Veneman.
 
Credits
Concept & regie: Yvonne van Beukering | Tekst: Franz Xaver Kroetz | Vertaling: Tom Blokdijk | Met: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting | Muziek: Woody Veneman | Scenografie: Elian Smits | Lichtontwerp: Vincent Romijn | Dramaturgie: Paul Slangen | Choreografische ondersteuning: Pauline Roelants
Artistieke ondersteuning: Gerrie Fiers | Productie: ’n More | Techniek: Bram den Haan e.a. | Geluid: Mike van Galen | Decorbouw: Simon Haen | Fotografie pr-beeld: Eric Bruinewoud | Ontwerp: Scherpontwerp | Zakelijk: Joep Smeets | Communicatie: Renée Schmeetz, Rob van Kaam

Met dank aan
Provincie Noord-Brabant, Fonds Podiumkunsten, Stichting Cultuur Eindhoven, Martijn Bouwman, United Cowboys, Catvertise, Mirjam Matze en Age Opdam van de Genneperhoeve.

Pers
"In de regie van Yvonne van Beukering is het loodzware drama ‘Stallerhof’ nóg zwaarder. Anne-Chris Schulting speelt als dochter Beppie onweerstaanbaar knap."
★★★★ NRC

"Nogal expliciet toont Van Beukering de opgekropte gevoelens en de verboden seksuele escapades van haar personages. Het is naargeestig, maar ook gedurfd, en sterk gespeeld."
★★★★ de Volkskrant

"Afslag Eindhoven brengt vooral de stugheid van de personages over het voetlicht. Kloppend hart van de voorstelling is Anne-Chris Schulting, in de prachtige, fysieke adaptatie die ze aan de dochter geeft. Schulting weet met mooi oprecht spel te raken, in een verder sobere maar sfeervolle regie."
Het Parool

"De sobere regie van Yvonne van Beukering past goed bij dit verhaal. Door het stuk te ensceneren in een koeienstal wordt Stallerhof op een aangename manier erg realistisch. Een realistisch boerendrama vol mededogen’
★★★ Scènes, Magazine voor theaterliefhebbers.

"Het menselijk drama ligt vooral bij Beppie; Anne-Chris Schulting speelt die rol sterk, in taal en motoriek. Zij brengt het drama in een omgeving waar drama een woord is waar je zo ver mogelijk vandaan moet blijven. Waar drama wordt gezien als een vorm van menselijke zwakte, is het juist de zwakke mens die door de oppervlakte heen breekt."
Theaterkrant.
 
Genre:
Toneel
Datum:
Woensdag
21 Aug
Aanvang:
20:30 uur
Eindtijd:
22:00 uur
Prijs:
€ 0,-
Genre:
Toneel
Datum:
Woensdag
21 Aug
Aanvang:
20:30 uur
Eindtijd:
22:00 uur
Prijs:
€ 0,-

Tips van de Hofnar

20 jaar Hofnar - 5 jonge makers
20 jaar Hofnar - 5 jonge makers
Valkenswaard, ons bruisend podium!
zat 16-05-2020
20 jaar Hofnar - 5 jonge makers
20 jaar Hofnar - 5 jonge makers
Valkenswaard, ons bruisend podium!
zon 17-05-2020
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon algemeen
(040) 207 40 10

Telefoon kaartverkoop
(040) 207 40 20

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr 9.30 – 12.30 uur en 13.15 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling

Zaterdag 18.30 – 20.30 uur op voorstellingsavonden of één uur voor een middagvoorstelling

Zondag afhankelijk van activiteiten één uur voor de voorstelling

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr vanaf 8.30 uur
Za t/m zo afhankelijk van activiteiten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten. Deze bedragen € 1,50 voor iDeal-betalingen, € 2,50 voor betaling middels Paypal, Mister Cash of Belfius.