zat
9 Nov

Magda Mendes

Oliveiras
Winnares Gouden Notenkraker 2018
Haar concurrenten waren Waylon en Ruben Hein, maar toch ging de Gouden Notenkraker 2018 – een prijs voor en door muzikanten – naar de Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes. De Gouden Notekraker is een vakprijs voor de meest opvallende muzikale prestatie van het afgelopen jaar. 
 
Een ode aan het vergeten Portugese platteland 
Tijdens de voorstelling neemt Magda u mee op reis naar het vergeten platteland van Portugal. Tussen de Portugese liedjes door vertelt ze in het Nederlands over hoe haar vader, António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook deze wortels aan haar trekken sinds ze haar geboortegrond heeft verlaten. ‘Oliveiras’ is naast een Portugees verhaal ook een universeel verhaal. Op veel plekken wonen mensen die net als zij hun wortels elders hebben, die leven met het gevoel dat ze ver weg zijn van hun geboortegrond en die op hun eigen manier proberen zich ergens anders thuis te voelen.
 
Met ‘Oliveiras’ brengt ze zelfgeschreven, rijk georkestreerde Portugese muziek. De orkestraties van medecomponist Ward Veenstra maken gebruik van het kleurenpalet van de Europese kamermuziek, waardoor zowel haar wortels als die van haar publiek verklankt worden. Voor dit programma wordt haar vaste trio versterkt door een vijfkoppig blazersensemble. Op deze manier vervaagt met Oliveiras de grens tussen wereldmuziek en klassieke muziek. De combinatie van de Zuid-Europese wereldmuziek met de West-Europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmische karakter heeft gekregen. Hierdoor spreekt dit nieuwe werk niet alleen de liefhebbers van Portugal, Fado en wereldmuziek aan, maar ook liefhebbers van kamermuziek. 
 
Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door’ langs alle uithoeken van Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht en bereikte zo een groot publiek.

Follow

  Magda Mendes       magdamendesmusic

www.magdamendes.com
 
Genre:
Muziek
Datum:
Zaterdag
9 Nov
Aanvang:
20:15 uur
Eindtijd:
22:00 uur
Pauze:
Ja
Prijs:
€ 22,50
Pasprijs:
€ 20,50
Genre:
Muziek
Datum:
Zaterdag
9 Nov
Aanvang:
20:15 uur
Eindtijd:
22:00 uur
Pauze:
Ja
Prijs:
€ 22,50
Pasprijs:
€ 20,50

Tips van de Hofnar

Kermis (2+)
Kermis (2+)
Archibald Clownesk Meespeeltheater
maa 30-12-2019
Valkenswaard, ons bruisend podium!
Valkenswaard, ons bruisend podium!
Door 5 jonge makers | 20 jaar De Hofnar
don 14-05-2020
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon algemeen
(040) 207 40 10

Telefoon kaartverkoop
(040) 207 40 20

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr 9.30 – 12.30 uur en 13.15 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling

Zaterdag 18.30 – 20.30 uur op voorstellingsavonden of één uur voor een middagvoorstelling

Zondag afhankelijk van activiteiten één uur voor de voorstelling

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr vanaf 9.00 uur
Za t/m zo afhankelijk van activiteiten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten. Deze bedragen € 1,50 voor iDeal-betalingen, € 2,50 voor betaling middels Paypal, Mister Cash of Belfius.

't Hofgezelschap

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info

Diner op de planken

Lekker eten, al proevend van de planken! Het door de chef samengestelde voorgerecht wordt creatief opgediend op planken en altijd geserveerd met een ovenverse brood variant. Na de voorgerecht-plank vervolgen we uw proeverij met warme gerechtjes, eveneens geserveerd op planken. Alle gerechten wisselen regelmatig in samenstelling, bevatten vis en vleesgerechten en zijn altijd gevarieerd met wat het seizoen ons te bieden heeft. Een heerlijk dessert is tegen meerprijs op de avond zelf bij te bestellen.

Let op: Wanneer u liever geen vis of vlees eet of u allergisch bent, vragen we u dit vooraf te vermelden via (040) 207 40 10 of info@hofnar.nl

Meer info

No Dutch Required

A number of shows in our program have been labeled ‘No Dutch Required’. These shows can be easily understood by those who don’t speak Dutch. No words are needed to understand the international language of music and dance!

Please note that most artists are Dutch. They might share anecdotes or stories during these shows in their own language. However, we are convinced this will not affect the overall enjoyment of these shows. We are happy to welcome you to our ‘No Dutch Required’ shows!

Meer info