don
31 Okt

Lieven Scheire

Live in Nerdland: DNA
Een entertainende theaterlezing over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen. Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de wetenschap en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

‘Stand-up physics’ is de term die een show van Lieven het beste past. In Vlaanderen en op het Edinburgh comedy festival heeft hij zijn unieke vorm al met veel succes op de planken gebracht. Het bracht hem zelfs tot shows in
 het vermaarde CERN in Geneve. This genuinely is a great, simple, education-as-entertainment show” aldus dagblad The Scotsman naar aanleiding van shows in Edinburgh.

U heeft geen zes diploma’s nodig om Lieven’s wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian, als theatermaker en wetenschapsdeskundige in tv-programma’s (o.a. RTL Late Night) weet hij zelfs een leek te interesseren voor wetenschappen.

Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie, dat weet u ook. In dit theatercollege heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.
Alvast kennismaken met de wonderlijke wereld van Lieven Scheire kan op www.nerdland.be.

Pers
“Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege over DNA”
★★★★
Algemeen Dagblad

“Zijn college liet me beseffen dat er spectaculair veel is gebeurd in de biologie sinds ik twintig jaar geleden eindexamen deed in dat vak.”
Live in Nerdland: DNA laat zien wat er nu al kan en wat er de komende jaren aan zit te komen.”
Ionica Smeets

Follow
   Lieven Scheire        Lievenscheire         lievenscheire

lievenscheire.be
Genre:
Theatercollege
Datum:
Donderdag
31 Okt
Aanvang:
20:15 uur
Eindtijd:
22:15 uur
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 19,50
Pasprijs:
€ 17,50
Genre:
Theatercollege
Datum:
Donderdag
31 Okt
Aanvang:
20:15 uur
Eindtijd:
22:15 uur
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 19,50
Pasprijs:
€ 17,50

Tips van de Hofnar

Enkele Reis
Enkele Reis
Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort
vri 28-02-2020
Jules Keeris
Jules Keeris
De Uitverkorenen
vri 10-04-2020
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon algemeen
(040) 207 40 10

Telefoon kaartverkoop
(040) 207 40 20

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr 9.30 – 12.30 uur en 13.15 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling

Zaterdag 18.30 – 20.30 uur op voorstellingsavonden of één uur voor een middagvoorstelling

Zondag afhankelijk van activiteiten één uur voor de voorstelling

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr vanaf 9.00 uur
Za t/m zo afhankelijk van activiteiten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten. Deze bedragen € 1,50 voor iDeal-betalingen, € 2,50 voor betaling middels Paypal, Mister Cash of Belfius.

't Hofgezelschap

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info

Diner op de planken

Lekker eten, al proevend van de planken! Het door de chef samengestelde voorgerecht wordt creatief opgediend op planken en altijd geserveerd met een ovenverse brood variant. Na de voorgerecht-plank vervolgen we uw proeverij met warme gerechtjes, eveneens geserveerd op planken. Alle gerechten wisselen regelmatig in samenstelling, bevatten vis en vleesgerechten en zijn altijd gevarieerd met wat het seizoen ons te bieden heeft. Een heerlijk dessert is tegen meerprijs op de avond zelf bij te bestellen.

Let op: Wanneer u liever geen vis of vlees eet of u allergisch bent, vragen we u dit vooraf te vermelden via (040) 207 40 10 of info@hofnar.nl

Meer info