Nieuws

Yes Jazz Kerstmatinee

Op zondagmiddag 20 december vindt het jaarlijkse Yes Jazz Kerstmatinee plaats met niemand minder dan Fay Lovsky bijgestaan door het Floris Verbeij Quartet. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren van de grote zaal van de Hofnar Valkenswaard open en is de zaal omgetoverd tot een waar jazz cafe geheel in stemmige Kerstsfeer. Het concert start om 15.30 uur. Tijdens het concert kunnen de bezoekers naast goede muziek genieten van een drankje en een hapje. De entree bedraagt €15 per persoon. Kaartverkoop via www.hofnar.nl, aan de kaartverkoopbalie van De Hofnar of op de dag zelf.

 

De uit Oegstgeest afkomstige Fay Luyendijk (’55) – artiestennaam Fay Lovsky – is zangeres en multi-instrumentalist, die in 1982 een hit scoort met het kerstnummer ‘Christmas Was A Friend Of Mine’, dat uitgroeit tot een ware klassieker. Ze werkt gedurende haar loopbaan met uiteenlopende artiesten samen. Ondermeer met Henny Vrienten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky wint in 2000 een Gouden Harp. Naast dat ze een gewaardeerd zangeres is is ze ook componiste van film-, documentaire- en commercials-muziek.

 

Bassist Bart Soeters (1980) en de in Eindhoven opgegroeide pianist Floris Verbeij (1982) kennen elkaar van het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2006 afstudeerden. Bart Soeters is een veelgevraagde begeleider (van Het Brabants Orkest of Izaline Calister tot Kaz Lux of het Cello Octet Amsteram) en Floris componeert voor oa het Nationale Toneel en diverse films. In hun gezamenlijke project VERBEIJ | SOETERS nemen ze de ruimte om dat wat hen inspireert centraal te zetten. Zo brachten zij twee jaar geleden de met lovende recensies ontvangen debuutplaat Morse uit bij het jazzlabel Challenge. Naast krachtige eigen composities kenmerkt dit duo zich door de kwaliteit van de musici waarmee ze zich omringen; klarinettist Michael Moore, slagwerker Arthur Lijten, gitarist Erik Rutjes en alleskunner Fay Lovsky zijn een paar van de muzikanten met wie ze graag samenwerken. Hun muziek spreekt direct tot de verbeeldingskracht.

Op dit concert brengen ze naast composities van eigen hand ook stukken van onder meer Randy Newman, Joni Mittchell, Sting en Kurt Cobain ten gehore brengen.

Meer informatie over concerten van Yes Jazz op www.yesjazz.eu


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.