Nieuws

Onze vriend maakte Le Roux & D’Anjou mee

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor u bekijken, zodat u vooraf een goede indruk krijgt waar u heen gaat. Deze keer was het de beurt aan Ans die voor u een kijkje nam bij de voorstelling ‘Echte Liefde’ van Le Roux en D’Anjou. 

Le Roux en D’Anjou

Wat een leuk knus theater is de Speeldoos in Vught. Het stroomt aardig vol en iedereen is in afwachting van de dames “Le Roux en d’Anjou” en  hun voorstelling “Echte liefde”.  Als ze op het podium staan,  dringt onmiddellijk de vergelijking met de dames van Absolutely Fabulous zich op.

Toch wordt dat niet nagebootst maar is het een heel eigen voorstelling.

Gekke, hilarische dames, volledig ‘over the top’ in uitdrukking, beweging en kleding! Cabaret en liedjes wisselen elkaar in hoog tempo af en vliegen alle kanten op. Vanuit de zaal, waar voor het merendeel vrouwen zitten, wordt heel afwisselend en vol herkenning gereageerd. Achter mij zit een dame zo te schateren dat ze af en toe adem te kort komt. Maar er is ook ruimte voor ontroering als Lieneke Le Roux en Mylène D’Anjou in hun rol op het podium de vriendschap, de afhankelijkheid en het ouder worden laten zien. Maar het is vooral lachen, om de schaamteloze capriolen die de dames uithalen, met een enorme energie denderen ze over het toneel.

Ze laten de voortdurende oefening zien die LEVEN heet en laten ook merken dat ze daar niet echt goed in zijn. De ontkenning van het ouder worden vergroten ze uit op het toneel.  Volgens mij hebben de dames niet eerder samen op het toneel gestaan maar het oogt als een levenslange vriendschap, waarin ze niet en zonder elkaar kunnen!

Ook in De Hofnar te zien op dinsdag 17 april!

Ans Boelens


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.