Nieuws

Onze vriend maakte Fernando Lameirhinas ‘Een fado voor mijn vader’ mee

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor u bekijken, zodat u vooraf een goede indruk krijgt waar u heen gaat. Deze keer was het de beurt aan Ans Boelens die voor u een kijkje nam bij de voorstelling van Fernando Lameirhinas ‘Een fado voor mijn vader’.

Drie mannen betreden het eenvoudige decor waarop een aantal gitaren in diverse maten en een piano staan te wachten.

Fernando Lameirhinas schept vanaf de eerste klanken een huiskamer sfeer. Hij vertelt over zijn jeugd in Portugal, zijn familie, zijn vlucht naar België en latere verhuizing naar Nederland. Verhalen en liedjes wisselen elkaar af. Zijn ‘bloed’ broer en muzikale broer begeleiden hem. De liedjes gaan over liefde, weemoed, geluk en heimwee.

Als een troubadour neemt hij ons mee op een muzikale reis door zijn leven. De emoties klinken door in zijn liedjes, dat lijkt de taal onbelangrijk te maken. Fernando en zijn mannen hebben zichtbaar plezier in het optreden en dat slaat over op de zaal. Hij nodigt ons met regelmaat uit om mee te zingen want – zo zegt hij- “klappen is saai!” Hij wil met zijn liedjes de wereld een beetje mooier maken.

Ik geniet van het mooie, bevlogen optreden. Fernando Lameirhinas is voor mij de Portugese Gerard van Maasakkers!


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.