Nieuws

Nieuws van De Schalm: Studio Giftig zorgt voor communicatie met artiest in theaterzaal

THEATER DE SCHALM IN VELDHOVEN LIET ONS WETEN:
‘Bravo! Applaus! We want more!’.
Kreten van publiek in een theaterzaal, die de artiest op het podium graag hoort als de voorstelling is afgelopen. Uitgangspunt van het Veldhovense ontwerpersduo Studio Giftig om een nieuw, uniek project te starten in de grote theaterzaal van De Schalm. Vier balkons aan weerszijden van de theaterzaal zijn voorzien van termen, waarmee een soort van directe communicatie met de artiest wordt aangegaan.   

Dit jaar heeft Theater de Schalm een grootscheepse ARBO-verbouwing ondergaan. Ook de grote theaterzaal werd onder handen genomen, zij het met voornamelijk ‘onzichtbare aanpassingen’. Samen met architect Frank Beek bedacht Studio Giftig een geweldige, voor iedereen zichtbare verandering in de zaal. Een ‘finishing touch’ die de essentie van het theater weergeeft: contact van de artiest op het podium met het publiek in de zaal. Op elk balkon zijn kreten te zien, elk gebaseerd op een bepaald stadium van een voorstelling: de start (Break a leg), gaandeweg de voorstelling (The show must go on), net voor het eind (We want more) en aan het eind (Bravo, Applause en Woo-Hoo). Theater de Schalm is erg trots op het eindresultaat. Het geeft een uniek, eigentijds element aan de Veldhovense theaterzaal waar veel professionele- en amateurartiesten dagelijks het podium betreden. Het sterke contact tussen artiest en publiek is hiermee fantastisch visueel vorm gegeven. De Schalm hoopt, dat artiesten zich hierdoor nog meer welkom zullen voelen in het theater.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.