Nieuws

Nieuws van de Europalaan

Leenderweg – De Vest

Dit weggedeelte is intussen open. De laatste deklaag (met het geluidreducerend asfalt) wordt aangebracht op 30 en 31 mei. Het wegvak wordt dan in zijn geheel afgesloten en het verkeer wordt met verkeersregelaars geregeld/omgeleid. Daarna is fase 1, op de aanleg van de parkeerplaatsen aan de Parallelweg-Oost na, helemaal afgerond.

Turborotonde De Vest: vanaf 3 juni weer open

De turborotonde die de Europalaan verbindt met de Zuidelijke Randweg en De Vest nadert zijn voltooiing. Vanaf 3 juni is de rotonde weer open voor verkeer. Het definitieve fietspad en de aanpassing van de huidige bypass worden na die tijd nog aangepakt. Het verkeer op de rotonde zal hiervan geen hinder ondervinden.

Eind juni (week 26-27) worden de definitieve aansluitingen van de rotonde op de Zuidelijke Randweg en De Vest gemaakt. Deze werkzaamheden gebeuren tegelijkertijd met het asfalteren van de onderlagen bij het weggedeelte op het wegvak Bosstraat- Valkenierstraat. Er komt een tijdelijke omleidingsroute en er zal met verkeersregelaars worden gewerkt.

Van Bestpark – Eindhovenseweg

Het weggedeelte tussen het Van Bestpark en de Eindhovenseweg kreeg een vervelende complicatie te verwerken. Tegelijkertijd met het project aan de Europalaan wordt namelijk een ander project uitgevoerd: de vervanging van een (hoofd)gasleiding bij de Valkenierstraat. Deze leiding loopt onder het kruispunt van de Europalaan met de Valkenierstraat door. Bij het testen van de leiding, werd een lek ontdekt. Het opsporen hiervan kostte Enexis de nodige tijd. Vanwege de veiligheid moest het eerst worden gerepareerd en ten slotte moest de volledige leiding worden vervangen, voordat het werk aan het kruispunt verder kon. Daarnaast werd asbest ontdekt verderop richting de Eindhovenseweg. Ook dit moest eerst volgens de regels worden verwijderd.

Alle werkzaamheden zijn intussen weer volop hervat. In week 26-27 wordt het wegvak Bosstraat-Valkenierstraat – tot vlak voor de Kerverij – voorzien van asfaltonderlagen. Tot aan die tijd wordt in het wegvak nog gewerkt aan funderingen, het plaatsen van trottoirbanden, bestratingen, fietspaden, et cetera.

Kruising Leenderweg

Door de complicaties in het deel tussen Van Bestpark en Eindhovenseweg, wordt het werk in de daaropvolgende fase wat verschoven. Aanvankelijk zou dit gereed moeten zijn voor de bouwvak. Maar door de vertraging kan dit niet meer worden gegarandeerd. De kans zou dan bestaan dat het kruispunt met de Leenderweg gedurende de bouwvak open zou liggen. Dit is niet wenselijk. Bovendien is op 11 september ook het jaarlijkse Bloemencorso wat last zou kunnen ondervinden van de werkzaamheden aan de kruising met de Leenderweg. Daarom is er voor gekozen het kruispunt zelf vanaf week 37 (de week na 11 september) aan te pakken.

Voor die tijd wordt wél het stuk vanaf de toerit richting De Kerverij tot aan de kruising Leenderweg aangepakt. Dit doen we pas als de toerit naar De Kerverij vanaf het kruispunt Valkenierstraat weer bereikbaar is. Op die manier blijft de bereikbaarheid via de hoofdroute (Leenderweg) en naar de bedrijven gegarandeerd. Omleidingsroutes worden natuurlijk tijdig gecommuniceerd.

Overigens: ondanks alle complicaties en aanpassingen in de fasering, blijft de uiteindelijke planning nog steeds haalbaar. De totale werkzaamheden aan de Europalaan zullen in het voorjaar van 2017 gereed zijn.

Bron: Gemeente Valkenswaard

 


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.