Nieuws

Interview met Guido Weijers over zijn Masterclass Geluk

Guido Weijers maakt mensen gelukkiger met zijn Masterclass Geluk

Hieronder een interview met Guido Weijers over zijn nieuwe theatertour ‘Masterclass Geluk’.

Wat is de Masterclass Geluk?

Guido: “Ik wil met dit theatercollege een vrolijk alternatief zijn voor alle nonsens en kolder die je overal leest en hoort. Want er is veel dure onzin te koop in de geluksindustrie. Iedereen die wat filosofische quotes op Facebook gooit, noemt zichzelf tegenwoordig personal coach. Vergeet klankschaaltherapieën, vage zelfhulpboeken en broccoli-diëten. Geluk is ‘de perfecte balans tussen genot, tevredenheid en zingeving’. Dat heeft niets met chakra’s en aura’s te maken, maar met harde wetenschap.”
Weijers volgde aan de Erasmus Universiteit Masterclasses over ‘geluk‘, deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk en sprak op TEDx over The Pursuit of Happiness.” Weijers mag dus oprecht van geluk spreken.

Guido: “Wellicht is het wel goed om te vermelden dat het echt geen cabaretshow is, maar een soort theatercollege. Maar het is ook geen twee uur taaie kost hoor. De try-outs waren erg gezellig en heel vrolijk. En het allerbelangrijkste. We hebben al daadwerkelijk kunnen meten dat het publiek een stuk gelukkiger naar huis gaat! Hoe leuk is dat?!”

Ben je zelf gelukkig?
Weijers: “Heel erg! Ik slik geen antidepressiva, ik heb geen lifecoach, ik lees geen Happinez, heb nooit de loterij gewonnen, heb nog nooit mijn chakra’s gereinigd en toch ben ik super-gelukkig.” De geheimen van geluk deelt Guido graag tijdens z’n Masterclass. Maakt kinderen krijgen gelukkiger? Maakt geld gelukkiger? Maakt trouwen gelukkiger? “De antwoorden zullen je zeker verbazen!”

 

Hoe komen we het leven gelukkiger door?
Weijers: “Het zou gek zijn als ik met opgeheven vingertje ga vertellen hoe je gelukkiger moet worden. Ik wil ook absoluut geen personal-coach, spiritual teacher of goeroe zijn. Ik verwijs alleen maar naar onderzoeken.
Zo blijkt dat mensen die vaker een onbekende aanspreken, daadwerkelijk gelukkiger zijn! Dus geef eens een compliment aan iemand op het werk of in de trein die je niet kent. Mensen worden gelukkiger van sociale contacten.
Uit studies uit Amerika blijkt ook dat mensen die geven gelukkiger zijn dan mensen die krijgen. Dus sta je in de rij bij een koffietentje, verras dan eens de man of vrouw voor je in de rij en reken de koffie voor hem af. Ben jij voor drie euro weer een stukje gelukkiger.

Ook zijn wetenschappers erachter gekomen dat mensen die elke dag, in een boekje drie dingen opschrijven waarvan ze die dag blij werden, na 2 maanden aantoonbaar gelukkiger zijn. Simpelweg doordat ze hun zegeningen vaker tellen. Daarvoor hoeft je geld niet over de balk te smijten met een dure meditatie-cursus, maar gewoon zelf elke dag even tien minuten rust te nemen.
En pak elke dag een geluksmoment. Geluk zit hem in hele kleine dingen. Het eten van een taartje kan je gelukkiger maken. En gezonder. Want gelukkige mensen zijn gezonden. Dus wil jij je vandaag heel gelukkig voelen? Eet twee taartjes.” Weijers sluit af: “Dit zijn maar wat snelle voorbeelden, tijdens m’n show gaan we er natuurlijk veel uitgebreider op in.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hofnar.nl

 


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.