Nieuws

Cursus geschiedenis van de klassieke muziek in Theater De Hofnar

Voor de echte klassieke muziekliefhebbers start medio februari een geschiedenis cursus over de klassieke muziek in Theater De Hofnar. Deze cursus wordt verzorgd door docent Dick Hermsen. Hij neemt u tijdens deze cursus mee langs de eeuwen van de klassieke muziekgeschiedenis. Van de Renaissance tot en met de klassieke muziek van nu. Stijlkenmerken worden helder uitgelegd, componisten komen voor het voetlicht. Tijdens de cursus staat het vertellen over en het luisteren naar muziek centraal. Aansluitend aan de cursusochtenden wordt een eenvoudige lunch geserveerd in het restaurant van Theater De Hofnar.

Dick Hermsen is musicus en musicoloog. Hij werkte o.a. als muziekjournalist bij het Leidsch Dagblad, publiceerde als (mede-) auteur en eindredacteur twee boeken over muziek, doceerde Klassieke Muziekgeschiedenis en Wereldmuziek aan het Conservatorium van Groningen, werkte als directeur van het CMD in Valkenswaard en aansluitend aan het kunstencentrum in Helmond. Tegenwoordig verzorgt hij lezingen in binnen- en buitenland, begeleidt hij internationale muziekreizen en is hij actief als uitvoerend musicus en gitaardocent

Naar verwachting start de cursus op vrijdag 17 februari. In totaal zijn het zes bijeenkomsten van twee keer 45 minuten op de vrijdagochtend. Schrijf u voor deze cursus in via 06-17830158 of door te mailen naar dick.hermsen@hotmail.com.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.