Jeugdtheater en meer

Op veel plekken worden er leuke voorstellingen, luisterfragmenten en activiteiten voor kinderen gedeeld voor thuis. Kunst en cultuur is belangrijk en vooral in deze crisistijd. Hieronder delen we dan ook graag theater-, kijk-, doe- en luistertips voor verschillende leeftijden.

WEEKENDTHEATER

Geniet in het weekend van leuke jeugdtheatervoorstellingen. Elk weekenddag zijn er voorstellingen te zien: om 10.00 uur voor kinderen van 2 jaar en ouder, om 14.30 voor 4 jaar en ouder en om 16.00 uur voor 6 jaar en ouder. Voor slechts € 7,50 kijk je thuis op de bank met het hele gezin live naar de leukste kindervoorstellingen.

Kijk voor het programma en het reserveren van kaartjes op www.vakantietheater.nl.

WANDELTIPS MET KIDS

Ga met het hele gezin even lekker naar buiten. Om je wandeling net wat anders in te steken hebben we een aantal leuke wandeltips voor je. Download bijvoorbeeld  de speeltuintjestocht of de wandelbingo’s voor in het bos en op straat. Inspiratie nodig voor een leuke wandelroute? Bekijk dan de website van VisitValkenswaard.

TITUS & FIEN NIEUWJAARSSHOW

Het tovenaarsduo Titus en Fien, bekend van o.a. Doornroosje de Musical,  hadden op vrijdag 1 januari van 16.00 tot 18.00 uur een Nieuwjaarsshow.  Je kunt de show terugkijken hun Facebookpagina of via het YouTube kanaal van Van Hoorne Kids TV.  Volg dit tovernaarsduo het mis het niet  👉 Titus & Fien.

WORD EEN ECHTE THEATERKIJKER

Jeugdtheatergezelschap de BonteHond daagt je uit om een echte theaterkijker te worden. Wist jij dat acteurs elke keer weer auditie moeten doen voordat ze ergens in mee mogen spelen? En dat dat best spannend is? Waarom hoeft het publiek eigenlijk geen auditie te doen om publiek te mogen zijn? Kijk hiernaast de film WIEZIETHET? en los de puzzel op.

KLIK HIER VOOR DE UITLEG

FUNNY LIVES

In vijf afleveringen geeft BonteHond een inkijkje bij de repetities (die plaats hadden kunnen vinden) voor FUNNY LIVES, de beste voorstelling die nooit is gemaakt. In deze vijf mini reality afleveringen krijgt het thuiszittend publiek een klein inkijkje in het makerschap en de ups en downs die daarbij horen.

PODIUMKIDS THUIS

Het online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Het aanbod wordt regelmatig aangevuld en ververst en er is genoeg te vinden voor alle leeftijden. Een ideaal thuisuitje!

BEKIJK PODIUMKIDS THUIS 

JEUGDVOORSTELLINGEN (4+)

DE MAN DIE ALLES WEET (4+)

Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. Op een vrolijke en ontregelende wijze laat de voorstelling zien hoe de kennis van een volwassene genadeloos wordt overlopen door de nieuwsgierigheid van de kleuters in zijn publiek.

JEUGDTHEATER OP VIDEOLAND

Videoland heeft enkele voorstellingen van Theaterproducent Van Hoorne Entertainment online staan, waaronder de musical ‘De Kleine Zeemeermin’. Voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar.

BEKIJK HET HIER

FAMILIEVOORSTELLINGEN (8+)

MONGENS EN JEISJES

Vanaf de geboorte wordt het onderscheid tussen jongens en meisjes benadrukt. Maar wat als de baby zelf geen kleur bekent? In de voorstelling Mongens en Jeisjes (8+) nemen zes dansers, drie mannen en drie vrouwen, elkaars gedachten en gedaanten over, proberen zichzelf te zijn en de ander te worden, onafhankelijk te zijn en in de pas te lopen. Voor jong en oud de moeite waard!

SNORRO

Snorro is een vrolijk theaterspektakel met veel liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek. In deze familievoorstelling bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante.

BEKIJK HIER

DE GELAARSDE POES

Een radicale, muzikale en vrolijke familievoorstelling. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn poes. Samen gaan ze op pad. Door de slimme streken van poes weten de twee het vertrouwen van de koning te winnen. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

BEKIJK HIER

THEATERVOORSTELLINGEN (12+)

SPIJT DE MUSICAL

Producent Homemade Productions bracht in 2015 de musical SPIJT in de Nederlandse theaters. Een musical naar een van de belangrijkste romans uit de jongerenreeks van Carry Slee. Deze musical  is nu tijdelijk gratis te bekijken.

FATAAL DE MUSICAL

Fataal is een aangrijpend verhaal over zinloos geweld en de gevolgen daarvan; maar ook een verhaal over de kracht van liefde. Voorstelling voor de jeugd vanaf 12 jaar.

BEKIJK HIER

ACTIVITEITEN VOOR THUIS

BUURMAN & BUURMAN KLEURPLATEN

Buurman & Buurman zijn, na flink wat klussen, wel toe zijn aan een welverdiende vakantie. Ze hebben een mooi plekje op de camping gereserveerd. Help jij Buurman & Buurman genieten van hun vakantieplekje door het mooi in te kleuren? Download de kleurplaten hier:
Kleurplaat 1 
Kleurplaat 2 

MAD SCIENCE @ HOME

Mad Science maakt indrukwekkende shows voor kinderen die in het teken staan van wetenschap en techniek. Vind jij dit ook zo te gek? Met ‘Mad Science @ Home’ kunnen kinderen nu thuis zelf aan de slag met het uitvoeren van proefjes. Elke dag wordt er weer nieuw proefje gedeeld op Facebook, Instagram of YouTube.

Mad Science @ Home 

MAAK JE EIGEN LEUGENDETECTOR!

Tijd om iedereen eens goed aan de tand te voelen met je eigen leugendetector. Lijkt het je leuk om eens te doen alsof je een verhoor bij iemand afneemt? Of wil je zelf een keertje aan je ouders laten zien dat je een heel eerlijk persoon bent die altijd de waarheid spreekt?

Bekijk de tutorial hiernaast.

PODCAST EN LUISTERFRAGMENTEN

MEIDEN VAN 13

Een theatrale documentaire podcastserie waarin vijf tienermeiden op een filosofische wijze invulling geven aan het begrip Vrijheid. Ze waren bezig om een theatervoorstelling te maken over 75 jaar vrijheid na de oorlog, maar midden in het proces werd ineens door Corona hun eigen vrijheid beperkt.

LUISTER HIER 

Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
De balie is gesloten t/m 28 april. We zijn alleen telefonisch bereikbaar van ma t/m vr tussen 13.00 – 17.00 uur

Maandag 26 en dinsdag 27 april zijn we telefonisch niet bereikbaar.

Rabobank Theatercafé
Tot nader order gesloten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.