di 16 Nov

De Veroordeling (12+)

Film
De film van maandag 29 november om 20.00 uur gaat niet door. We zijn aan het kijken of deze verplaatst kan worden. Heb je kaarten voor maandagavond, dan word je door ons op de hoogte gebracht zodra er meer bekend is.

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

DRAMA / THRILLER ★★★★

Jaartal: 2020
Lengte: 130 min.
Releasedatum: 02-09-2021

Cast: Fedja van Huet, Yorick van Wageningen, Lies Visschendijk, Mark Kraan
Regisseur:  Sander Burger

Tips:
  • Vanaf 25 september is het, volgens de richtlijnen van de overheid, verplicht om naast je entreekaartje ook een coronatoegangsbewijs (QR-code in CoronaCheck-app of QR-code op papier) en je legitimatie (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) te laten zien bij een bezoek aan De Hofnar. Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt staat op www.coronacheck.nl.
  • De meest gestelde vragen met antwoorden hebben wij voor je op een rijtje gezet: www.hofnar.nl/veelgestelde-vragen/.
  • Bezoek je meerdere malen per jaar een film in De Hofnar? Dan is de Filmpas interessant voor je. Filmpashouders krijgen € 1,50 voordeel bij de meeste volwassenfilms. De Filmpas is slechts € 10,- , steeds één seizoen geldig en is persoonsgebonden. De pas is geldig vanaf 1 augustus 2021 t/m 31 juli 2022. De Filmpas kan online gekocht worden of bij de kaartverkoopbalie. 
Genre:
Film
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 8,50

Recente reacties

van Rob Groenenberg op 18-11-2021

De Veroordeling was een interessante film om de Deventer moordzaak nog eens wat duidelijker neer te zetten. Goed geacteerd, maar niet opzienbarend.
Ik heb wel een kritiekpunt in technische zin: het geluid van de film bij t spreken is dermate slecht dat voor ons grote delen van de tekst verloren gaan en dat mag nooit de bedoeling zijn. Deels ligt dat aan een algemener probleem bij Nederlands gesproken films, ik hoor dat vaker van anderen dat op de verstaanbaarheid behoorlijk wat aan te merken valt(bv ook bij Anne Frank film en De Schelde film).
Ook vind ik de geluidsinstallatie van de Hofnar(bij films mn) niet voldoen zeker als t gaat om de weergave van hoge tonen. Bij niet-Nederlandstalige films is het geluid vaak beter(niets te maken met ondertiteling!)
Ik hoop dat er wat aan gedaan kan worden anders vind ik t een probleem om nog naar Nederlandse speelfilms te gaan
vr. grt, Rob Groenenberg

van Marianne op 17-11-2021

Ik ben nog steeds onder de indruk van deze film…

Genre:
Film
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 8,50

Anderen bekeken ook

The Soul Kitchen
The Soul Kitchen
Tribute to the music of Motown
do 17-02-2022
Slagwerkgroep UNA
Slagwerkgroep UNA
Percussion in Concert: “Life!”
vr 20-05-2022 - za 21-05-2022
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr tussen 13.00 – 17.00 uur

Rabobank Theatercafé
Elke werkdag vanaf 08.30 uur
In de weekenden één uur voorafgaand aan een activiteit.

In de kerstvakantie zijn we beperkt geopend.

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten.

't Hofgezelschap

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info