maa
28 Okt

Becoming Astrid

Film
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Becoming Astrid toont de making of van een grote kinderauteur: als je deze film ziet, begrijp je veel beter waarom Lindgren zo graag over vrije kinderen schreef – een vrijheid die de conservatieve maatschappij haar als tiener had afgenomen. Maar ook als je nog nooit een boek van Lindgren hebt opengeslagen, pakt dit verhaal je bij de lurven. Dat het hier over een toekomstige literaire grootheid gaat, is bijna bijzaak: Becoming Astrid is die zeldzame biopic die bulkt van menselijkheid, echtheid en rauwe emotie – alleen de nogal nadrukkelijke muziek, en de fanmail die nu en dan in voice-over opduikt, zijn nodeloos gekunsteld.
De grootste troef van deze film? Het frisse gezicht van supertalent Alba August: een open boek, waarop een hele encyclopedie aan emoties geschreven wordt. Ze hoeft niet eens zelf te huilen om de kijker tot tranen toe te bewegen.

Regie: Pernille Fischer Christensen
Acteurs: Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson
Lengte: 123 minuten
Jaar: 2019


DRAMA  *****

De entreeprijs is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang.

Rittenkaart
Voor € 50,- kun je 10 films naar keuze bezoeken in seizoen 2019-2020. Je betaalt dus slechts € 5,- per filmkaartje en na 6 filmbezoeken heb je de kosten er al uit. Je hebt dan dus 4 filmbezoeken gratis! De rittenkaart is alleen verkrijgbaar bij de kaartverkoopbalie.

 
Genre:
Film
Datum:
Maandag
28 Okt
Aanvang:
20:00 uur
Eindtijd:
22:10 uur
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 7,50
Genre:
Film
Datum:
Maandag
28 Okt
Aanvang:
20:00 uur
Eindtijd:
22:10 uur
Pauze:
Nee
Prijs:
€ 7,50

Tips van de Hofnar

Colette (12+)
Colette (12+)
Film
maa 02-12-2019
VOF de Kunst
VOF de Kunst
Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)
zat 25-01-2020
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon algemeen
(040) 207 40 10

Telefoon kaartverkoop
(040) 207 40 20

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr 9.30 – 12.30 uur en 13.15 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling

Zaterdag 18.30 – 20.30 uur op voorstellingsavonden of één uur voor een middagvoorstelling

Zondag afhankelijk van activiteiten één uur voor de voorstelling

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr vanaf 8.30 uur
Za t/m zo afhankelijk van activiteiten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten. Deze bedragen € 1,- voor iDeal-betalingen, € 2.- voor betaling middels Paypal, Mister Cash of Belfius.

't Hofgezelschap

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info