Programma

Een Vriend maakt Jörgen Raymann mee

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor u bekijken, zodat u vooraf een goede indruk krijgt waar u heen gaat. Deze keer was het de beurt aan Ans die voor u een kijkje nam bij de voorstelling ‘Zo Kan Het Ook 2.0’ van Jörgen Raymann.

Bij het Park theater in Eindhoven is het ongelofelijk druk, Jörgen Raymann is nog populairder dan ik dacht. Maar er blijken 2 voorstellingen tegelijk vertoond te worden. Ik schuif evengoed aan in een behoorlijk gevulde zaal.

Jörgen komt enthousiast op, hij wordt vergezeld door een gitarist en staat in een eenvoudig decor. Dat blijkt te passen bij het thema van zijn show. Zo kan het ook! Raymann heeft de roddelbladen gehaald met zijn financiële crisis en steekt dit niet onder stoelen of banken. Maar hij is tot de conclusie gekomen dat minder zeker niet slechter is!

Een sympathieke cabaretier die gemakkelijk op het toneel staat en contact maakt met het publiek. Op geweldige wijze laat hij af en toe een ‘typetje’ horen, er komen heel wat nationaliteiten voorbij. Naast lichte en grappige onderwerpen komen ook wat zwaardere thema’s voorbij die mij aan het denken zetten. Over gezondheid, leeftijd en discriminatie. Maar hij brengt alles met een enorm relativeringsvermogen. Hij schetst met humor en uitvergroot een toekomstbeeld wat de zaal afwisselend muisstil en aan het lachen maakt!
Raymann heeft onlangs meegedaan aan het populaire tv programma “It takes two” en op speciaal verzoek zingt hij “Het dorp” van Wim Sonneveld.
Ik werd verrast èn heb genoten van deze veelzijdige cabaretier.

Vrijdag 18 mei te zien bij De Hofnar! Tickets/info: https://www.hofnar.nl/voorstelling/?id=33118

Ans Boelens