Corso & Cultuur Festival

Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen! Samen zorgen we met het Corso & Cultuur Festival voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard. Dit gezamenlijk initiatief van Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar laat het hele centrum van Valkenswaard in het tweede weekend van september bruisen. Een mooie start van het culturele seizoen. Door deze samenwerking is er een festivalweekend ontstaan dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Bekijk hieronder het gehele programma van Corso & Cultuur Festival.

VR 9 SEP | Corso & Cultuur Festival presenteert: Preview-avond in De Hofnar

Op vrijdagavond brengen verschillende artiesten een preview van hun show waarmee ze later in het theaterseizoen bij De Hofnar te zien zijn. Kom genieten van heerlijke muziek van Betty’s Backyard in het Theatercafé en lachen bij diverse previews van cabaretiers, waaronder Fuad Hassen en Marlon Kicken, in de theaterzaal.

Het is vrije inloop, dus je hoeft voor deze dag geen kaarten te reserveren.

ZA 10 SEP | Corso & Cultuur Festival presenteert: Dahlia's & Lokale optredens

Op zaterdagmiddag kun je in het centrum van Valkenswaard genieten van het Corso & Cultuur Festival. Bewonder alle dahlia-objecten die de buurtschappen gemaakt hebben, maak een ritje in een kermisattractie en geniet van vele dans-, muziek, en theateroptredens op de Markt en in de theaterzaal van De Hofnar. En natuurlijk zorgen de rondlopende acts voor dat heerlijke festivalgevoel.

De dahlia-objecten staan verspreid door het centrum en kun je komen bewonderen. De optredens vinden plaats in het Frans van best Park, op de Markt en in de theaterzaal bij Theater De Hofnar.

Straatacts zaterdag en zondag

Bolivia Minka, Close Act, Inpiration Point, St. Joris Showband Hoogeloon, Zaidico’s, Tuna Eindhoven, De Italianen, Showharmonie OBK Rhenen, The Slampampers en Los del Sol.

  • Straatatcs websitbeelden
  • Straatatcs websitbeelden2
  • Straatatcs websitbeelden3
  • Straatatcs websitbeelden 4
  • Straatatcs websitbeelden 42
  • Straatatcs websitbeelden 43
  • Straatatcs websitbeelden 44
  • Straatatcs websitbeelden 45
  • Straatatcs websitbeelden 46
  • Straatatcs websitbeelden 47

ZA 10 SEP | Corso & Cultuur Festival presenteert: 20 jaar Yes Jazz

Yes Jazz bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden! De zaterdagavond van het Corso & Cultuur Festival staat dan ook volledig in het teken van jazz. Dus kom naar de Statie en geniet van een swingende muzikale avond.

Het programma start om 18.30 uur buiten op de Statie met South East Bigband. Vervolgens kun je zowel binnen bij Du Commerce als buiten op de Statie genieten van De Helaasheid, Yes Jazz met Sven Hammond, Clemens van de Ven en Hans Dulfer & Band.

ZO 11 SEP | Corso & Cultuurfestival presenteert: Wereldse Feesten

Op zondag 11 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld. Je maakt kennis met de achtergrond van de meest prachtige, bekende en onbekende feesten in de wereld. De 13 prachtige corsowagens verbeelden deze festivals en de parade wordt aangevuld met 8 jeugdwagens die Nederlandse feesten en festivals verbeelden. Alle corsowagens zijn vanaf 12.00 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 start de corsoparade en na de parade eindigen alle wagens op hetzelfde punt als waar ze gestart zijn. Daar gaat vervolgens de show nog een uurtje door.

In de middag kun je bij het podium op de Statie genieten van diverse optredens en op de Markt van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.

Meer informatie over de corsowagens vind je binnenkort hier.

Programma Wereldse Feesten

Tijd Activiteit
12.00 – 14.30 uur Muzikaal programma
14.30 – 15.30 uur Corsoparade
16.30 – 16.30 uur Nashow op en rond alle corsowagens
16.30 – 22.00 uur Muzikaal programma
19.00 uur Prijsuitreiking – podium op de Statie

Muzikaal Programma

Tijd  Artiest Locatie
13.30 uur The Slampampers Podium op de Markt
16.00 uur & 17.30 uur Betty Blue Podium op de Statie
16.00 uur Zaidico’s Podium op de Markt
17.00 uur De Spikes Podium op de Markt
19.00 uur Prijsuitreiking Corsoparade Podium op de Statie
19.30 uur Fiesta Orkesta Podium op de Statie
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Gesloten tot 29 augustus

Rabobank Theatercafé
Gesloten tot 29 augustus

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.