Recensie

Recensente Edwine was bij de voorstelling van Elke Vierveijzer

Edwine Rothuizen

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor u bekijken, zodat u vooraf een goede indruk krijgt waar u heen gaat. Deze keer was het de beurt aan Edwine die voor u een kijkje nam bij de voorstelling ‘Zonder Genade’ van Elke Vierveijzer.

……..maar toch met mededogen!

Zaterdagavond, regenachtig en al donker.
Ik ben op weg naar Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.
Daar speelt Elke Vierveijzer haar voorstelling “Zonder Genade”.

Het is mijn eerste kennismaking met deze spontane, open en echt grappige jonge vrouw uit Son en Breugel. Ze weet meteen een huiskamersfeer te scheppen en ik kruip behaaglijk weg in mijn rode theaterstoel.

Met haar warme, krachtige en loepzuivere stem zingt ze nummers die me raken, ontroeren en aan het lachen maken. Haar teksten zijn zó mooi, het is alsof ik een prachtig boek aan het lezen ben.
Er komt veel voorbij: emoties, gedachten, vragen en overwegingen. Het lijkt een persoonlijk onderzoek naar hoe zij in deze wereld en in het leven staat.

Elke speelt gitaar, banjo, ukelele en een apart instrument, dat lijkt op een mini-accordeonnetje. Instrumentele afwisseling genoeg! Ze wordt begeleid door Michiel Wetzer, die zowel op subtiele als uitgesproken manier haar liedjes op de piano versterkt. Een begenadigd pianist uit ons eigen Dommelen!

Elke wisselt haar liedjes af met grappige anekdotes en gevatte gesprekjes met de zaal.
Voordat ik er erg in heb, is er ruim anderhalf uur voorbij en klap ik na het laatste nummer enthousiast met het publiek mee.

Zaterdagavond, nog steeds donker en regenachtig, maar met een blij gemoed rijd ik naar huis.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.