Recensie

Onze recensente was bij het theatercollege van George van Houts

Edwine Rothuizen-Eijken

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Deze keer ging Edwine voor jou een kijkje nemen bij de theaterlezing ‘Kom PloTT deel II’ van George van Houts.

George van Houts – Kom PloTT deel II, een heel ander avondje uit!

Vanavond zit ik op de voorste rij van de grote zaal in Theater De Lievekamp in Oss. Op het programma staat geen cabaret, geen muziek, geen toneel maar een heus theatercollege. Een college over de aanslag op de Twin Towers, beter bekend als “nine/eleven’, nu alweer 18 jaar geleden. Het lijkt wel of ik midden in een spannende documentaire ben beland.

Complotdenker, George van Houts neemt ons mee, aan de hand van indrukwekkende filmbeelden over de gebeurtenissen rond “nine/eleven”. Wat is er echt gebeurd? Klopt de officiële lezing? Werd het nieuws in de media “gestuurd”? Is er sprake van een complot, of zelfs meerdere comploTTen?

Op het podium staan maquettes van de gebouwen en een kolossale, stalen constructie, zoals die in de Twin Towers geplaatst zijn. George laat zien dat meer dan 50 feiten, niet stroken met de officiële lezing van het gebeurde. Hij vertelt bevlogen over zijn theorie. Je mag hem gewoon onderbreken, vragen stellen of een opmerking maken. Ik hang aan zijn lippen.

Het theatercollege is zeer interactief en George betrekt veelvuldig het publiek bij zijn verhaal. Hij vertelt ook dat er tijdens deel I van zijn college veel input kwam van piloten, brandweerlieden, natuurkundigen, architecten en staalconstructeurs uit het publiek.

Deel I, Kom Plot, heb ik niet gezien, maar dat maakt deel II niet minder boeiend en spannend. Met een hoofd vol beelden en informatie rijd ik naar huis. Stiekem kijk ik om of ik niet gevolgd word…….

Kom PloTT deel II is op woensdag 27 november in Theater De Hofnar te zien.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.