Recensie

Huisrecensente Edwine was bij de voorstelling van cabaretier Thijs van de Meeberg

Edwine Rothuizen

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Deze keer ging Edwine voor jou een kijkje nemen bij de cabaretvoorstelling van Thijs van de Meeberg.

In de kleine zaal van Theater Markant in Uden stap ik binnen in een sfeer van huiskamergezelligheid. Een luie zitbank, zakken chips en een krat bier op het podium. Thijs heet ons, voordat zijn voorstelling begint, al welkom en gooit ons gastvrij zakken chips en voor de liefhebbers flesjes bier toe. We gaan er samen immers een leuke avond van maken!

Thijs heeft een tenger postuur en met zijn pseudo bravoure om iets goeds voor de mensheid te doen, vertedert deze wereldverbeteraar me. Zijn zelfspot maakt hem kwetsbaar, zijn goede bedoelingen dierbaar en zijn humor onvoorspelbaar. Hij gaat gewoon in gesprek met het publiek en verwerkt de reacties uit de zaal direct in zijn betoog. Wat een improvisatietalent!

Zijn verhalen zijn sterk, boeiend en uitstekend uitgewerkt. De rode draad, de relatie met zijn vriendin, blijft hij zo mooi volgen dat je de situatie helder voor je ziet. Zijn helden zijn wereldverbeteraars zoals: Nelson Mandela, Mahatma Ghandi en Arjen Robben. Vanavond is Thijs van de Meeberg míjn held.

Zaterdag 15 februari in De Hofnar. Kom nou maar gewoon!


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.