Recensie

Huisrecensent Edwine over ‘Kiki Schippers – WAAR’

Edwine Rothuizen- Eijken

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Iedere dinsdag komt er een recensie online. Deze keer was het de beurt aan Edwine die voor jou een kijkje nam bij de voorstelling ‘Kiki Schippers – WAAR’. 

Kiki Schippers  –  WAAR

Hoe bijzonder is het om je verjaardag te vieren bij de verrassende en veelzijdige voorstelling van Kiki Schippers. En de Verkadefabriek in Den-Bosch is helemaal een feestje!

Het zaallicht dimt, een spot op Kiki. Ze maakt op hilarische wijze haar entree. Pakt het publiek en laat het niet meer los. Ze vult het podium helemaal. Met haar lijf, haar mimiek en haar loepzuivere stem.
Haar prachtige liedjes, haar geestige, soms schrijnende anekdotes brengt ze op ontwapende en oprechte manier. “Eerlijk ben je alleen als je er zelf iets aan hebt”. Opvallend zijn de mooie metaforen en de diepgang in haar teksten. Alle composities zijn van haar eigen hand.

Haast filosofisch verhalend, vertelt ze over haar jeugd, studie, geboortedorp en haar auto-ongeluk.
Over rochelen en rollator. Over WAAR en niet WAAR.

Ze begeleidt haar nummers met afwisselend elektrische, akoestische en basgitaar. Maar ook op piano, accordeon en banjo kan ze prima uit de voeten. Moeiteloos schakelt ze van Brabants naar Rotterdams en van bekakt naar Jordaans.
WAARachtig een origineel talent!

Het decor lijkt simpel maar krijgt door de knappe belichting een heel bijzonder effect.
Daar maakt ze ook slim gebruik van. Net zoals ze handig gebruikmaakt van geluidsapparatuur. Ze mixt, mengt en kopieert waar je bij staat met een geweldig resultaat.

Ze blijft boeien en binden. Echt WAAR!

Op zaterdag 30 maart kan je deze voorstelling zelf bekijken in Theater De Hofnar.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.