Recensie

Huisrecensent Ans over ‘Ultimatum’ van Alex Ploeg (toptalent)

Ans Boelens

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Iedere dinsdag komt er een recensie online. Deze keer was het de beurt aan Ans die voor jou een kijkje nam bij de voorstelling Ultimatum van Alex Ploeg (toptalent) in De Kattendans. 

De Kattendans in Bergeijk is een gezellig, klein theater. De zaal is behoorlijk gevuld in afwachting van Alex Ploeg. Hij wordt omschreven als “het comedytalent van 2018” dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Hij begint met een lied, mooie stem, mooi intro wat meteen het thema van de voorstelling neerzet. Een dertiger die vertelt over volwassen worden, eenzaamheid, een zoektocht en de hunkering naar liefde en erkenning. En hoe je jezelf in het leven soms een ultimatum moet stellen. Hij doet dat op geheel eigen wijze, met soms absurde humor, woordgrappen, een geweldige mimiek en heel veel uitvergrote voorbeelden!

Hij wisselt zijn verhalen af met mooie liedjes en prachtig gitaarspel. Hij zet een mooi contrast neer van een zelfverzekerde jongen die het vaak ook allemaal niet weet. Een buitenkant die niet altijd klopt met de binnenkant. Aan de reacties in de zaal te horen soms ook zeer herkenbaar. Hij zet die zoektocht zo overtuigend neer dat ik bijna de neiging krijg om hem opbeurend toe te spreken. Er valt veel te lachen maar hij schuwt serieuze onderwerpen niet, wat ook stof tot nadenken geeft.

Op woensdag 22 mei is deze voorstelling te zien bij Theater De Hofnar!


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.