Recensie

Huisrecensent Ans over ‘Laten we eerlijk zijn’

Ans Boelens

Zondag ben ik naar theater De Speeldoos in Vught gegaan om de relatie comedy ‘Laten we eerlijk zijn” te bekijken. Een kleine, knusse theaterzaal die goed gevuld is. Een comedy, toneel, wat wordt het precies? Rick Engelkens en Richard Kemper (acteur en cabaretier) hebben het gezamenlijk geproduceerd wat volgens mij best een uniek gegeven is.

Van de drie spelers Owen Schumacher, Hanneke Drenth  en Beau Schneider spelen de laatste twee dubbelrollen wat duidelijk overkomt en het verhaal niet verstoord. Het speelt zich af in een huis met een geschiedenis en de spelers bevinden zich steeds in andere ruimtes. Owen Schumacher is naast de acteur ook af en toe een soort voice over, hij stapt dan letterlijk even uit het verhaal. Het klinkt ingewikkelder dan het is. Het is een grappig en af en toe schrijnend verhaal. Een stel wat uit elkaar gaat en tegen beter weten in wil laten merken dat het nu ‘fántástisch’ gaat. Ze moeten noodgedwongen onder een dak blijven wonen en dat leidt door de komst van  andere spelers tot bijzondere verwikkelingen. Ondanks dat er gelachen wordt vind ik het meer een toneelstuk dan een comedy. Maar er zitten cabaret achtige stukjes in door de mimiek en de timing van Owen Schumacher.

Deze vrijdag 1 februari ook te zien in Theater De Hofnar!


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon algemeen
(040) 207 40 10

Telefoon kaartverkoop
(040) 207 40 20

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr 9.30 – 12.30 uur en 13.15 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling

Zaterdag 18.30 – 20.30 uur op voorstellingsavonden of één uur voor een middagvoorstelling

Zondag afhankelijk van activiteiten één uur voor de voorstelling

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr vanaf 8.30 uur
Za t/m zo afhankelijk van activiteiten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.