Recensie

Huisrecensent Ans over Begijn Le Bleu ‘Toch Bedankt’

Ans Boelens

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Deze keer was het de beurt aan Ans die voor jou een kijkje nam bij de cabaretvoorstelling ‘Toch Bedankt’ van Begijn Le Bleu.

Begijn Le Bleu, wat een welluidende naam! Deze Vlaming speelt de première van zijn voorstelling ‘Toch bedankt’ in het Parktheater in Eindhoven. De zaal zit vrijwel vol als de lange Belg het podium op stuitert. Wat meteen opvalt is zijn mimiek. Wat hij zegt wordt versterkt door zijn weergaloze gebaren en gezichtsuitdrukkingen.

Hij vertelt met een gemak over alledaagse voorvallen, het Vlaams vertaalt hij hier en daar naar Nederlands. Dat zal in Brabant misschien minder hard nodig zijn dan in de rest van het land maar het onderstreept wel de taalverschillen.  Het publiek op de eerste rij wordt af en toe bij de voorstelling betrokken, maar op een leuke manier.

De rode draad door zijn show is de wens om meer te kunnen ontspannen in het drukke leven van alledag. Op hilarische wijze neemt hij het publiek mee op zijn zoektocht. Ik heb zó ontzettend gelachen. Hij heeft nauwelijks een decor of middelen om zijn verhaal kracht bij te zetten, maar met dat lange lijf en zijn mimiek zie ik het helemaal voor me.

Vrijdag 18 oktober is Begijn te zien in De Hofnar.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.