Blog

HOE IS HET NU MET ROB SCHEEPERS?

Rob Scheepers is tonprater, cabaretier, entertainer en columnist. Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel met Rob Scheepers. Ook in De Hofnar staat hij nu al 5 jaar op een rij, meerdere keren per jaar, in een uitverkochte zaal. Volgend seizoen zien we hem hopelijk weer. Hoe gaat het nu met Rob Scheepers? Je leest het hieronder.

Foto: Minneboo Fotografie

Allereerst hoe gaat het met je?
“Het gaat prima. Alle tijd om me voor te bereiden op het komende seizoen. Noodgedwongen natuurlijk, maar van de andere kant is rust en verveling heel goed om creatief weer wat los te komen. Dus mij hoor je niet klagen. Het is nou eenmaal niet anders.”

Alle voorstellingen zijn in maart abrupt gestopt. Hoe ga je nu om met deze situatie? Mis je de optredens?
“Ik mis het wel ja. Had net drie try-outs van Gulzig gehad. Natuurlijk was er genoeg werk te doen nog. Maar het meeste ontstaat tijdens de tour. Daar krijg je pas in de gaten wat werkt en wat niet. En dat proces mis ik nu. Dus ik ben al aan het schaven en aanvullen maar het wachten is op het moment dat ik weer het podium op kan om te gaan testen.”

De culturele sector krijgt een enorme financiële klap. In hoeverre merk je dit zelf?
Mijn inkomen is feitelijk nul nu. Ik heb gelukkig nog een column in de krant en de oneliners op radio Veronica, maar dat verhoud zich niet tot wat wij nodig hebben om te kunnen leven. Maar het is niet anders. Het spaarpotje gaat er nu aan. En het is geen afstel natuurlijk, de optredens die stonden worden verzet. Dus de inkomsten komen wel, alleen niet nu.

Hoe zien jouw dagen er nu uit?
“Veel tijd met de kinderen doorbrengen. En achterstallige zaken aanpakken zoals administratie en klusjes in huis. En ondertussen schrijven en denken. En Netflixen. En rust pakken. Kortom, prima eigenlijk.

Wat mis je nu het meeste in het dagelijks leven door deze situatie?
“Ik mis gewoon ongedwongen kunnen doen wat je wilde. Dat je een hapje kunt gaan eten of op het terras gaan zitten. Of naar een concert. Ik mis werken. En gewoon de ongedwongenheid van het leven. Maar het is niet anders. En we moeten ook niet zo zeuren. Sporten kan ook alleen. Werken kan thuis. Afspreken kan digitaal vanuit huis. En bier smaakt thuis ook. De situatie kunnen we nu eenmaal niet veranderen nu. Niet piepen en gewoon voorbereid zijn voor als we weer los mogen.”

Heb je tips voor onze bezoekers om de dagen thuis een beetje door te komen?
“Doe vooral de dingen waar je jarenlang van hebt geroepen dat je ‘er maar geen tijd voor hebt’. Leer Spaans. Ga gitaar spelen. Bouw je terras om. Lees de Millennium trilogie. Schilder de slaapkamer. Nu heb je de kans. Over een paar maanden heb je namelijk geen enkele reden meer om te roepen ‘dat je er maar geen tijd voor kunt vrijmaken’.”

We hopen onze deuren snel weer te kunnen openen. Volgend seizoen zien we je terug bij ons in het theater met jouw voorstelling ‘Gulzig’. Wat kan je al vertellen over deze voorstelling?
“Over de mateloosheid die in mensen zit. Ook in mij. Het was nooit genoeg lijkt wel. Is wat in deze tijd pijnlijk duidelijk wordt. Neem alleen maar het hamsteren van de afgelopen maanden. De economie staat nu onder druk omdat we alleen nog maar kopen wat we écht nodig hebben. Dat is tekenend voor deze samenleving. Het was nooit genoeg. Altijd meer. En dat is wellicht voor altijd veranderd na de Corona uitbraak.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.