Blog

HOE IS HET NU MET JAN KAVELAARS?

Al jarenlang verzorgt Jan Kavelaars (samen met Monique Tazelaar) in Theater de Hofnar zijn inmiddels bekende poppenkastshows. Velen van jullie met (klein)kinderen hebben Jan wellicht al eens zijn kunsten zien vertonen. We waren benieuwd hoe het met Jan gaat in deze tijden van corona. De antwoorden van ons mini interview delen we hieronder graag met jullie!

Allereerst hoe gaat het met je?
“Het gaat gelukkig heel erg goed met me. Hoofd en lichaam zijn geweldig in evenwicht, voorzichtigheid en veiligheid in acht nemend.

Volgend seizoen treed je op in Theater De Hofnar. Maar voor nu zijn de voorstellingen overal abrupt gestopt. Hoe ga je nu om met het feit dat je voorlopig niet meer op kunt treden en wellicht ook niet of minder kunt repeteren?
Omdat de voorstelling “plasticsoep” nog aandacht behoeft besteden wij hier heel veel aandacht aan. Daarnaast kan ik ( Archibald Clownesk meespeeltheater) de puntjes op de i zetten betreffende de voorstellingen “Kermis” en “Madiwodo”.  Optreden is voor ons een feest dus wij hopen dat alles snel weer door kan gaan.

Heeft deze situatie veel effect op je financiële situatie?
“Ik ben met pensioen dus gelukkig niet financieel afhankelijk van  optredens.

Wat doe je nu zoal thuis? Blijf je (digitaal) repeteren?
“Thuis ben ik aan het klussen. Ik maak een mini strandje met een strandhuisje in de tuin. Dit strandje sluit aan op de zwemvijver.  Bij opborrelende theater ideeën is er meteen samenspraak om te zien of het aantrekkelijk is. Daarnaast maak ik objecten van ijzer en schilder ik nu heel veel. Mijn tuin is een groot atelier.

Wat mis je het meeste in het dagelijks leven door deze situatie?
“Ik mis de gemakkelijke ‘samenzijn’ contacten in café, theater en mijn zangkoor.

Heb je tips voor onze bezoekers om de dagen thuis een beetje door te komen?
“Ga schilderen, tuinieren, wandelen/sporten.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Gesloten tot 29 augustus

Rabobank Theatercafé
Gesloten tot 29 augustus

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.