Blog

HOE IS HET NU MET GERARD VAN MAASAKKERS?

40 jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje, ‘Hee gaode mee’. Dit werd een groot succes en het was de start voor een bloeiende carrière. Al ruim 20 jaar is hij in Theater De Hofnar te zien en brengt hij mooie, ontroerende Brabantse muziek. Maar hoe gaat het nu met Gerard?

1. Allereerst hoe gaat het met je?
Eigenlijk prima. Ik vind het wel makkelijk dat er even niks hoeft en dat ik , eerder dan gepland, rustig kan werken aan nieuwe liedjes. Deze liedjes hoeven pas over anderhalf jaar klaar te zijn, dus ik heb nog tijd.

Maar ik leef mee met alle mensen die ziek zijn of iemand moeten missen die gestorven is….

2. Alle voorstellingen zijn in maart abrupt gestopt. Hoe ga je nu om met deze situatie? Mis je de optredens?
“Ik zou nog 5 optredens hebben vóór de zomer. Die worden hopelijk allemaal verplaatst naar volgend jaar. Dus voor mij valt het mee.

3. De culturele sector krijgt een enorme financiële klap. In hoeverre merk je dit zelf?
Omdat ik niet zoveel werk meer had staan, merk ik er weinig van. Maar voor de mensen die ineens heel veel inkomsten mislopen, is het een zware tijd.

4. Hoe zien jouw dagen er nu uit?
Gelukkig is het lente en kan ik veel naar buiten om te wandelen en te sporten.

5. Wat mis je nu het meeste in het dagelijks leven door deze situatie?
Weinig. Of het moeten terrasjes zijn en de zee. En de mensen in de zaal, natuurlijk.

6. Heb je tips voor onze bezoekers om de dagen thuis een beetje door te komen?
Mij helpt het wel om een vast ritme aan te houden. Voor de rest; geniet van dingen waar je normaal misschien aan voorbij zou lopen of waar je anders niet aan toe zou komen.

7. We hopen onze deuren snel weer te kunnen openen. Volgend seizoen zien we je weer bij ons in het theater met jouw voorstelling ‘Ik loop’. Wat kan je al vertellen over deze voorstelling?
We hebben ‘m al bij jullie gespeeld in december vorig jaar. Het is een voorstelling met veel nieuwe liedjes en een paar oudere. Zoals altijd; met veel afwisselingen en prachtige muzikale begeleiding; Frank Cools en Mike Roelofs zijn erbij. Tot ziens!


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.