Recensie

Ans zocht de Cubaanse sferen op bij Raìces Cubanas

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Deze keer ging Ans voor jou een kijkje nemen bij de theatershow van Raìces Cubanas.

Ans Boelen

Mijn zoon Rens en ik zijn onderweg naar Sittard voor een optreden van Raìces Cubanas. Ik mag weer een recensie schrijven en Rens is bovenmatig geïnteresseerd om de Cubaanse sferen weer op te zoeken omdat hij in december enkele weken in Cuba heeft doorgebracht!

In Sittard worden we gemoedelijk en gastvrij ontvangen bij theater de Domijnen. Het lijkt qua idee op De Hofnar, ook met de bibliotheek in één gebouw maar het is een behoorlijke slag groter. De zaal is ruim gevuld en op het podium staat een imposante partij instrumenten klaar. Als de 7-koppige band opkomt -6 mannen 1 vrouw-  en de muziek begint, nodigen de klanken uit tot bewegen. Het is zonnige muziek waar we vrolijk van worden. De liedjes worden aan elkaar gepraat door een van de zangers en muzikanten Raoul, hij praat in een charmante mengelmoes van steenkolen Engels en enkele Nederlandse woorden. De muziekstijlen zijn divers en de instrumenten ook, wat het tot een swingend geheel maakt. Pas op het laatst gaat het publiek her en der staan om mee te dansen, een zaal met stoelen geeft daar toch wat minder gelegenheid voor. Een slotact van een aantal nummers ontstaat door samenwerking met de Nederlandse Janneke van Heeswijk. Als zij plaatsneemt achter de drums klinkt er een aantal bekende nummers met een zeer Cubaanse saus, verrassend en leuk!

We gaan tevreden naar huis. Rens om de Cubaanse herinneringen en ik door deze vrolijke kennismaking!

Donderdag 30 januari staat Raìces Cubanas in Theater De Hofnar.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.