Recensie

Ans bezocht toptalent Janneke de Bijl

Ans Boelens

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor jou bekijken, zodat je vooraf een goede indruk krijgt van waar je heen gaat. Deze keer ging Ans voor jou een kijkje nemen bij cabaretier Janneke de Bijl.

Op naar theater de Leest in Waalwijk om een recensie te schrijven over de voorstelling van Janneke de Bijl: “Zonder zin kan het ook”.

Het is erg druk in het theater, Ruth Jacott treedt ook op. De zaal is vol, uitverkocht, dat lijkt me altijd heerlijk voor een artiest. Janneke de Bijl introduceert zichzelf door te zeggen dat ze niet erg gezellig is. Een bijzondere aankondiging voor een cabaretier! Ze staat met een gemak voor de zaal alsof wij allemaal bekenden van haar zijn. Geen grootse, hysterische typetjes of uitingen maar een droge, scherpe humor die zij met ons deelt. Verhalen over haar partner, hondenbezitters, omgangsvormen en andere alledaagse zaken vertelt ze op luchtige maar komische wijze die bij menigeen tot herkenning leidt.

Als bonus neemt ze af en toe plaats achter de piano met liedjes die zowel mooi als grappig zijn. Janneke de Bijl, een nieuwe naam in cabaret land maar zeker een waar ik in de toekomst meer van wil horen. Dus zin in een avondje uit bij de Hofnar, ga naar Janneke de Bijl en weet “Zonder zin kan het ook”.


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.