Recensie

KIRSTEN VAN TEIJN, NOBEL (Try out)

Ans Boelens

Een aantal keer per seizoen gaan onze huisrecensenten een voorstelling voor u bekijken, zodat u vooraf een goede indruk krijgt waar u heen gaat. Deze keer was het de beurt aan Ans die voor u een kijkje nam bij de voorstelling ‘NOBEL’ van Kirsten van Teijn. 

Dit keer mag ik als ‘vliegende recensent’ (een dichterlijke variant op razende reporter) op pad naar de Verkadefabriek  in Den Bosch. Kirsten van Teijn heeft een try out van haar voorstelling Nobel.

Het is razend druk, er is geen parkeerplaats en de bar puilt uit. In de foyer lopen we Youp van het Hek tegen het lijf! Dat verklaart de drukte. Gelukkig is de kleine zaal waar Kirsten van Teijn optreedt ook goed gevuld. Zij maakt een grootste entree met hoog show gehalte.  Ze zingt, danst, lacht, choqueert en vertederd.

Ze heeft iets kwetsbaar eerlijks als het over de scheiding van haar ouders gaat. Ze laat veel kritische geluiden horen die bij haar generatie actueel zijn: geluk najagen, de huizenmarkt, de buitenkant die belangrijker is dan de binnenkant. Het leuke van een try out, is dat je een soort jury bent van wat aanslaat of niet. Als het goed is wordt de voorstelling steeds beter.

Kirsten van Teijn heeft de souplesse om in te spelen op reacties  vanuit de zaal. Ik ben heel benieuwd wat er na een paar try outs van deze wervelende voorstelling overeind blijft en wat nog aangepast wordt.

Op 17 januari mag ook jij (kritisch) publiek zijn bij haar voorstelling!


Terug naar het overzicht
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon
(040) 207 40 10

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma-vr tussen 13.00 – 17.00 geopend

Rabobank Theatercafé
Ma-vr vanaf 09.00 uur geopend

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.