don
19 Dec

Yentl en de Boer

Lacrimosa (try out)
Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Of ‘tot tranen geroerd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.
 
Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ('Ik heb een man gekend'), werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (de prijs voor de meest belovende theater­makers met het grootste toekomst­perspectief) en sleepte dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer 'Stop de Tijd'. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concertreeks 'Yentl en de Boer in Concert' en hun tweede cabaretprogramma 'Magie'.

Pers over 'Magie':
"…een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept"
★★★★
AD

"uitstekende balans tussen grappig en vertederend"
★★★★
NRC

"Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart"
★★★★
Telegraaf

"Spatzuivere harmonieën (…) onwrikbare tweestemmigheid"
★★★★★
Dagblad van het Noorden

"Geestig en lekker vilein"
Parool

Follow
   yentlendeboer      yentlendeboer      yentlendeboer

www.yentlendeboer.nl
 
Genre:
Cabaret
Datum:
Donderdag
19 Dec
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 22,50
Pasprijs:
€ 20,50
Genre:
Cabaret
Datum:
Donderdag
19 Dec
Aanvang:
20:15 uur
Prijs:
€ 22,50
Pasprijs:
€ 20,50

Tips van de Hofnar

Huub Stapel
Huub Stapel
Het Huwelijk (try out)
vri 08-11-2019
Enkele Reis
Enkele Reis
Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort
vri 28-02-2020
Contact

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554DA Valkenswaard

Route en parkeren

Telefoon algemeen
(040) 207 40 10

Telefoon kaartverkoop
(040) 207 40 20

Mail
info@hofnar.nl

Openingstijden

Kaartverkoopbalie
Ma t/m vr 9.30 – 17.00 uur
en één uur voor aanvang van een voorstelling

Zaterdag 18.30 – 20.30 uur op voorstellingsavonden of één uur voor een middagvoorstelling

Zondag afhankelijk van activiteiten een uur voor de voorstelling

Rabobank Theatercafé
Ma t/m vr vanaf 8.30 uur

Weekend
Afhankelijk van activiteiten

De Hofnar maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Deze cookies maken het mogelijk om content via social media te delen en om de inhoud van deze website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door deze melding te sluiten stemt u hiermee in. Meer weten? Bekijk dan onze privacy verklaring.

Over prijzen

De getoonde prijzen zijn exclusief servicekosten. Deze bedragen € 1,- voor iDeal-betalingen, € 2.- voor betaling middels Paypal, Mister Cash of Belfius.

Winters Hofnarbuffet

In de maanden december en januari zetten we voorafgaand aan de voorstelling een heerlijk winters Hofnarbuffet voor u klaar.

Let op: Wanneer u liever geen vis of vlees eet of u allergisch bent, vragen we u dit vooraf te vermelden via (040) 207 40 10 of info@hofnar.nl

Meer info

De Hofnar Salon

Theaterclub ’t Hofgezelschap biedt goed gezelschap voor een ieder die graag een voorstelling wil bezoeken, maar niet graag alleen gaat. Word nu gratis lid!

Meer info